Emmie's

In memoriam - Paygo

Paygo

In mei 2003 mochten wij Paygo in ons gezin verwelkomen.

Vanaf het eerste moment heeft hij een bijzondere plaats ingenomen in een druk gezin met drie dochters. Paygo heeft ons zeer veel bijzondere momenten geschonken. Altijd gefocust op alle gezinsleden; vooral als we met de hele groep op pad gingen had hij het druk met iedereen in de gaten houden. Hij is altijd mee geweest op vakantie, de vakanties werden aangepast aan de hond. Veel vakanties in bosrijke omgeving, niets leuker dan struinen door de bossen en in een zeer vies vennetje springen. Maar ook pretparken in Duitsland bezoeken was voor hem geen probleem, terwijl de meiden zich amuseerden in de attracties bleef hij gezellig bij ons zitten kijken naar alle drukte.

Toen we na drie jaar besloten om er nog een witte herder bij te nemen heeft Paygo de taak op zich genomen om Shiroi op te voeden. Tot het laatste moment heeft Shiroi altijd ontzag gehad voor zijn oudere “broer”.

Nadat Willem in 2007 een zeer zwaar hartinfarct heeft gehad en hij een lang hersteltraject in ging zorgde Paygo ervoor dat Willem niets overkwam. De eerste rustige wandelingen buiten samen met zijn baas waren voor Paygo geen probleem. Hij bleef vlak naast Willem lopen en zorgde ervoor dat er geen drukke hond in de buurt kwam. Als hij merkte dat Willem zich ergens druk over maakte dan ging hij voor hem zitten en ging hem aanstaren of tikte met zijn poot op Willems been. Dit was voldoende om duidelijk te maken dat Willem zich rustig moest houden. Ook iedereen die verdrietig was kon rekenen op een troostend gebaar van Paygo.

Helaas werd de laatste maanden duidelijk dat Paygo steeds minder kracht kreeg in zijn achterlijf. De behandeling van Dr. Aharon voor zijn rughernia hielp nog onvoldoende, en de maximale pijnstilling was helaas ook niet genoeg meer. Hij kreeg steeds minder zin om mee naar buiten te gaan. Op een gegeven moment was hij in korte tijd een aantal keer door zijn achterlijf gezakt, in overleg met onze dierenarts hebben we moeten besluiten dat de tijd gekomen was om Paygo zijn rust te gunnen.

Na een zeer intensieve week, waarin mensen die een bijzondere band met Paygo hadden op hun eigen manier afscheid van hem hebben kunnen nemen, is Paygo op woensdag 2 april 2014 (een dag na zijn 11e verjaardag) rustig thuis in ons midden ingeslapen.

Wij zijn ontzettend verdrietig, maar ook dankbaar dat we elf bijzondere jaren met Paygo hebben mogen hebben.

Lieve Nannie, André, Emmie en Emile, bedankt dat jullie Paygo aan ons toevertrouwd hebben

Paygo Paygo

Paygo, Shiroi en Yvette in de tuin

Paygo en Shiroi

Paygo Paygo

Paygo en Shiroi in het bos in Drenthe

In het water

Paygo

Liggend in het bos

Bezoek ook de website van mijn uitgeverij

Logo
© 2020 - www.spaansewaterhonden.eu contact links